دوشنبه 29 اردیبهشت 1404
  • شورا و شهر
  • شماره خبر: 9612567
  • 29 اردیبهشت 1404
  • 21:07
  • امتیاز:5/4
  • امتیاز شما
ترویج مطالبه‌گری آگاهانه به‌عنوان فرهنگ شهروندی  

شهردار کرمان در دیدار مردمی تأکید کرد:

ترویج مطالبه‌گری آگاهانه به‌عنوان فرهنگ شهروندی  

شهردار کرمان، به‌‌همراه اعضای شورای اسلامی شهرکرمان، در دیدار مردمی در مسجد امیرالمومنین(ع) شهرک «پانصددستگاه»، بر ترویج مطالبه‌گری آگاهانه به‌عنوان یک فرهنگ شهروندی، تأکید کرد.

به گزارش کرنا، محسن تویسرکانی، در این دیدار، با بیان اینکه در آستانه شهادت شهدای خدمت هستیم، گفت: افرادی که با «شهید آیت‌الله رییسی» محشور بودند، بیشتر می‌دانند که چه گوهری از دست رفت.

وی، با بیان اینکه هر شهروند باید یک آگاهی و شناخت اجمالی در حوزه وظایف هر یک از دستگاه‌های خدمت‌رسان در شهرها داشته باشد، اظهار داشت:  طرح و پیگیری مطالبات از دستگاه مرتبط، یک فرهنگ شهروندی است که باید ترویج و نهادینه شود.

شهردار کرمان، با اشاره به مشکل روشنایی معابر، گفت: به‌عنوان مثال، شهروندان باید بدانند متولی روشنایی معابر، شرکت توزیع نیروی برق است، و مطالبه خود را از آن دستگاه پیگیری کنند.

وی، از اعضای شورای اسلامی شهر کرمان، درخواست کرد مدیران سایر دستگاه‌های خدمت‌رسان را هم در این جلسات مردمی بیاورند، تا مردم مطالبه‌گری کنند.

تویسرکانی، با بیان اینکه بودجه شهرداری‌ها با دیگر دستگاه‌های اجرایی متفاوت است و شهرداری‌ها خودشان باید درآمدزایی داشته باشند، بیان کرد: این درآمد از محل پرداخت عوارض شهروندان تأمین می‌شود و بنابراین، هرکدام از ما به‌عنوان یک شهروند، در ازای مطالبه‌گری از دستگاه‌ها، باید با خود فکر کنیم که آخرین‌بار چه زمانی عوارض خود را پرداخت کرده‌ایم؟

وی، با یادآوری اینکه شرکت آب و فاضلاب، از سال ۷۵، شبکه فاضلاب را در شهر کرمان شروع کرد و قرار بود تا سال ۸۳ اجرای این شبکه را به پایان برساند، اظهار داشت: اما شبکه فاضلاب شهر، هنوز به ۶۰درصد هم نرسیده و معطل‌ماندن آسفالت برخی معابر، به‌دلیل عدم اجرای فاضلاب است.

تویسرکانی، با بیان اینکه شهرداری کرمان، ۲.۵ میلیون مترمربع از معابر را در سال گذشته آسفالت کرد، افزود: اما برخی معابر، ازجمله معابر «پانصددستگاه»، به‌دلیل عدم اجرای فاضلاب معطل مانده است؛ بنابراین، اگر مواردی را که مطرح شد، بدانیم راحت‌تر می‌توانیم پیگیری کنیم.

وی، با بیان اینکه شهرداری‌ کرمان، تنها یکی از پنج دستگاهی است که برای جمع‌آوری متکدیان، وظیفه دارد، گفت: تمام این پنج دستگاه باید به کمک هم بیایند تا پدیده‌ای به نام تکدی‌گری نداشته باشیم؛ وظیفه شهرداری فقط جمع‌آوری متکدیان و تحویل دادن آنها به نهاد دیگری است.

شهردار کرمان، با تقدیر از شورای اسلامی شهر و تیم مدیریتی شهرداری، که برای آبادانی شهر کمر همت بسته‌اند و با یادآوری اینکه اولین «یکشنبه‌شهر»، افتتاح  پروژه‌های شهری شهرداری کرمان، در تاریخ ۲۳ اردیبهشت‌ماه سال گذشته برگزار شده است، خاطرنشان کرد: از آن روز تا کنون، ۴۴ افتتاحیه برگزار کرده‌ایم که در نوع خود، کم‌مانند است.

وی، از تداوم طرح «جهاد آسفالت» خبر داد و افزود: از چند روز آینده پیمانکار بخش خصوصی هم به این طرح اضافه می‌شود و کوچه‌هایی که شبکه فاضلاب اجرا شده، آسفالت خواهد شد.

تویسرکانی، با بیان اینکه اقدامات شهرداری، شامل اقدامات کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت است، ادامه داد: به‌طور مثال، بعضی مواردی که شهردار منطقه پیگیری و اجرا می‌کند، از نوع کوتاه‌مدت است؛ آسفالت معابر که در دستور کار قرار دارد، از نوع میان‌مدت و اقداماتی مانند ساخت کتابخانه، که نیاز به برنامه‌ریزی دارد، از نوع بلند‌مدت.

وی، سرانه فضای سبز شهری را به ازای هر نفر، ۱۳ مترمربع برشمرد و گفت: این رقم در شهر کرمان بیش از ۱۵ مترمربع است، اما متاسفانه در زمینه آب با کمبود مواجه هستیم.

شهردار کرمان، با بیان اینکه امسال شاهد تحول در زمینه حمل‌و‌نقل عمومی خواهیم بود، افزود: اخیراً ۱۰ دستگاه اتوبوس خریداری شده و ایستگاه‌های اتوبوس نیز در حال بهسازی است.

وی، اقدامات انجام‌شده در حوزه جمع‌آوری سگ‌های ولگرد و بلاصاحب را مثبت ارزیابی کرد و اظهار داشت:‌  در سال گذشته ۸۷۰۰ سگ ولگرد جمع‌آوری شده و هم‌اکنون، پنج تیم جمع‌آوری سگ‌های ولگرد در حال فعالیت است.

15.6852